Interšped Logistics na međunarodnom sajmu halal industrije

09.12.2018

U Sarajevu, u periodu od 27-29. septembra 2018. je održan prvi međunarodni sajam halal industrije, Sarajevo Halal Fair (SHF) 2018, koji su organizirali Bosna Bank International (BBI), Islamska zajednica u BiH i Islamska razvojna banka (IsDB) uspješno je završen. SHF je okupio više od 600 akreditovanih predstavnika kompanija iz različitih industrija iz 43 zemlje. Na više od 90 štandova predstavljeni su izlagač iz 14 zemalja svijeta, a sve je pratilo 130 registriranih predstavnika medija iz BiH, regiona i svijeta. Kroz Sajam, koji je osim izložbenog imao i edukativni karakter, tokom tri dana trajanja prošlo 10.400 posjetilaca.

Tokom sajma su omogućeni susreti regionalnih proizvođača halal proizvoda i pružalaca halal usluga iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Albanije s kupcima i distributerima iz Evropske unije, Saudijske Arabije, Turske i Malezije, Bahreina, Libije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić rekao je na otvaranju manifestacije da Sarajevo halal sajam vidi ne samo kao promotora aktivnosti usmjerenih ka jačanju bosanskohercegovačke ekonomije i kontinuiranog povezivanja privrednika, nego i kao jednu od vrlo perspektivnih strateških poveznica privrede cjelokupnog regiona.

"Ovaj sajam vidim i kao odličnu priliku za nove investicije, jer tržište halal proizvoda ima veliki potencijal kako u svijetu, tako i u Bosni i Hercegovini. Ukupno tržište halal proizvoda je u 2016. iznosilo oko 5,73 triliona dolara", naveo je Zvizdić.

Na sajmu je, kao izlagač učestvovao i Interšped Logistics, te se uspješno posjetiocima sajma predstavio sa svojim uslugama transporta, špedicije i carinskog posredovanja, logistike i skladištenja. Dio atmosfere sa štanda naše kompanije možete vidjeti u nastavku:

 

Pogledajte izjavu naše predstavnice sajamskom mediju:

Kliknite na ovaj link da bi pogledali video.

 

Posljednje novosti

Interšped Logistics slavi treći rođendan
Na dan 15.02.2016.godine u Sarajevu je osnovan Int....
Interšped Logistics na Energa 2018
„Energa 2018“, međunarodni sajam energ....
Interšped Logistics na međunarodnom sajmu halal industrije
U Sarajevu, u periodu od 27-29. septembra 2018. je....
70 godina Interšped Logistics
Interšped Logistics je nastao iz kompanije ....