Interšped Logistics na Sajmu logistike 2019 u Minhenu

11.06.2019

- 10 posto više izlagača,

- 5 posto više posjetitelja,

- jedna dodatna dvorana

"Roba pronalazi svoj put uprkos carinskim sporovima."

Top tema: Manjak vozača, Put svile, umjetna inteligencija

München je bio domaćin najvećeg sajma logistike na svijetu sa novim rekordnim vrijednostima od 4. do 7. juna 2019. Glavne teme su bili trgovinski rat između SAD-a i Kine i nedostatak vozača, ali istovremeno je bio vidljiv i vrijeme Novog puta svile i velike nade polagane su na umjetnu inteligenciju u mnogim područjima.

"Transportna logistika potvrdila je svoju ulogu najvećeg svjetskog intermodalnog logističkog centra. Bilo je 2.374 izlagača, što je povećanje za 10 posto, te oko 64.000 posjetilaca, što je povećanje za pet posto", rekao je Stefan Rummel, direktor Messe München. Sajam je porastao za jednu dvoranu u deset dvorana i ponovo je postao značajno međunarodniji, što je za izlagače povećanje od tri do 56 odsto, a za posjetioce tri do 47 odsto.

Prvih deset zemalja izlagača nakon Njemačke bile su: Holandija, Italija, Belgija, Francuska, Poljska, Kina, Austrija, Španija, Velika Britanija i Češka. Novi izlagači uključuju Fercam, Neutral Air Cargo, Hong Kong COSCO brodske linije, China Asia Shipping i Yuxinou Logistics. DHL se vratio kao izlagač. Postojat će dvadeset i pet međunarodnih zajedničkih paviljona, uključujući Šri Lanku, Rumunjsku, Litvu, Poljsku i Tursku.

Posljednje novosti

Interšped Logistics na Energa 2019
Interšped Logistics na Energa 2019....
Interšped Logistics na Sajmu logistike 2019 u Minhenu
- 10 posto više izlagača, - 5 posto vi&sca....
Interšped Logistics slavi treći rođendan
Na dan 15.02.2016.godine u Sarajevu je osnovan Int....
Interšped Logistics na Energa 2018
„Energa 2018“, međunarodni sajam energ....