Awesome Image

O nama

Awesome Image

75+ godina

Postojanja firme Interšped Logistics

Awesome Image
O KOMPANIJI

OSNIVANJE KOMPANIJE

Naša kompanija je nastala iz kompanije Interšped d.d. Sarajevo, koja se ubraja u jedno od najstarijih privrednih društava. Osnovana je 1948. godine, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i jedino je domicilno društvo iz špediterske djelatnosti do 1952. godine.

 

Do 1948. godine na području ex Jugoslavije je egzistirala jedna državna špediterska firma Transjug Beograd, koja se decentralizuje osnivanjem preduzeća po bivšim republikama. Godine 1953. odlukom tadašnje vlade, Transjug na području R BiH posluje pod imenom Interšped.

 

Od tada, pa sve do 1992. godine, u skladu sa zakonskim propisima, Interšped je prošao kroz mnoge organizacione transformacije. Početkom devedesetih godina prošlog vijeka došlo je do osamostaljenja određenih dijelova i podružnica Interšpeda, u skladu sa „markovićevim” privatizacijskim zakonima. Interšped d.d. Sarajevo je ostalo jedini pravni nasljednik.

MISIJA KOMPANIJE

Naša misija je obavljati kvalitetno logistički i špediterski servis koji je podrška dinamičnoj privrednoj aktivnosti naših klijenata.

Facebook
LinkedIn
Instagram